De GGD Rotterdam Rijnmond heeft een korte film gemaakt waarin geillustreerd wordt hoe het norovirus zich verspreidt. Ook zijn maatregelen te zien om verspreiding te voorkomen. De film is gemaakt voor verpleegkundigen en verzorgenden die in een verpleeghuis of woonzorgcentrum werken en te maken krijgen met een uitbraak van diarree en/of braken.
Ook voor andere disciplines is de film interessant; huishoudelijk medewerkers, vrijwilligers, de cliënten, of zorgmedewerkers die in een ander type instelling werken.

De film is gratis te downloaden van de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond (http://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/hygiene-en-infectieziekten/film-norovirus.html). Het is niet toegestaan om deze film te gebruiken voor commerciële doeleinden en (delen van) de film te bewerken of aan te passen.

Print Friendly, PDF & Email