Een mobiel training-auditsysteem is een aantrekkelijk tool die het gedrag van zorgverleners sterk kan beïnvloeden. Op basis van gametechnologie oefent men de handhygiënetechniek volgens het protocol opgesteld door de WHO. Door regelmatig de techniek te trainen, wordt een negatieve houding in de routinemodus positief en lokt de gametechnologie competitie onder de collega’s uit. Niet alleen de techniek, maar ook de kennis rondom handhygiëne, wordt onder vorm van een quizmodule geëvalueerd. Om de resultaten van de audits effectief te kunnen meten, levert het systeem rapporten die opgevolgd kunnen worden.

In het Mater Private Hospital in Dublin is dit mobiele training-auditsysteem ingezet en zijn de resultaten gepresenteerd in een poster.

Klik hier voor de poster

Print Friendly, PDF & Email